Groentelab Toggle

Het Groentelab is ons paradepaardje.

Het is een locatie in het bos van Landgoed Beukenrode waar eetbare diversiteiten samenkomen. Van het zaadje tot op het bord.

Onze gewassen worden zowel binnen als buiten gekweekt volgens de regels van de permacultuur.

Het Groentelab bevat 4 verschillende biotopen waar geëxperimenteerd wordt met eetbare gewassen.

Onze moestuin is de plek die zorgt voor verse groente, klein fruit en kruiden. Ook aparte smaken komen hier aan bod. Natuurlijk wordt alles hergebruikt en is de tuin voorzien van diverse composteer methodes.

Het voedselbos  (in aanleg) zorgt voor meer variatie in onze gerechten, soms staan we zelf nog versteld van wat we allemaal kunnen eten. Kastanje, vlierbes, hazelnoten, hoppe en andere bomen en struiken zijn hier de bewoners.

Het opzetten van een voedselbos neemt jaren in beslag en is eigenlijk nooit ‘af’. Dit betekent dat het de komende jaren alleen maar mooier gaat worden!

De kelder, zorgt voor oesterzwammen en witlof. Tevens is het de plek waar we onze groenten laten fermenteren en andere experimenten uitvoeren zoals het maken van worsten en in de toekomst ook appelcider.

In de binnenruimte, waar vertical farming en led verlichting het concept bepalen worden de plantjes gezaaid en opgekweekt. Deze formule zorgt ervoor dat we het hele jaar verse groenten kunnen kweken. Je kan het zo gek niet bedenken.

 

De veelzijdigheid aan gewassen  verwerken we in onze gerechten.
Gezondheid en culinair gaan bij ons hand in hand met het gebruiken van minder vlees en vis. Dat is ook niet zo moeilijk als je zulke goeie groenten hebt.

Daarnaast werken we samen met ecologisch verantwoorde telers van de Utrechtse Heuvelrug die verantwoord en bewust bezig zijn met hun vak.

Je bent van harte welkom om mee te komen genieten van deze superplek.

Zo gaan we de komende periode veel jonge fruit en notenbomen aanplanten die we via https://meerbomen.nu/ aangeboden krijgen. Deze bomen zijn voor de verkoop in het buitenland maar blijven door de crisis liggen. Check de link om te zien wat de verdere achterliggende gedachte is bij deze actie.

Het opzetten van een voedselbos neemt jaren in beslag en is eigenlijk nooit ‘af’. Dit betekent dat het de komende jaren alleen maar mooier gaat worden!

 

Facebook
Instagram