Koken uit de natuur / wildplukken Toggle

‘creatief, seizoensgebonden & uitdagend’

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de kookworkshop ‘koken uit de natuur’ zien we hoezeer alle seizoenen verschillen. Tijdens elk jaargetijde hebben onze bossen, akkers en tuinen weer andere producten te bieden. De tijd van het jaar bepaald met welke producten we tijdens deze workshop gaan koken.

We zullen bijvoorbeeld in de lente werken met wilde postelein en paardenbloemen, in de zomer met wilde bessen en viooltjes, in de herfst met paddenstoelen en vlierbessen. In de winter lenen de omstandigeheden zich niet voor het plukken van verse producten dus slaan we deze workshop voor een paar maanden over (beetje afhankelijk van vroege of late vorst, altijd slim om even te bellen voor informatie).

Samen met een expert, lopend door de natuur plukken en proeven we onderweg onze ingrediënten. In de keuken aangekomen maken we gezamenlijk een menu op basis van de eigengeplukte producten, aangevuld met wat er nodig is om tot een bijzonder menu te komen.

Vanzelfsprekend verrassen we je tijdens het koken met bijzondere hapjes, veel informatie over koken en voedsel in het algemeen. Uiteindelijk schuift iedereen aan tafel en begint het genieten van een menu waarvan je zelf de ingredienten geoogst hebt.

Facebook
Instagram